Tipovi oglasa

GP Oglasi vam nude 4 različitih tipova oglasa koje možete odabrati tokom objavljivanja oglasa. Nije moguće mijenjati različite vrste oglasa dok je aktivan. Dostupne vrste su::

  1. Prodaja
  2. Potražnja
  3. Zamjena
  4. Poklon

Zašto postoje lokacije u padajućem izborniku i na mapi?

Sa padajućeg menija birate opštu lokaciju Vašeg oglasa dok je odabirom na mapi precizniji. Također, ako je pretraživanje lokacije na tržištu postavljeno na geolokaciju, ljudi koji pretražuju po lokaciji lakše će pronaći vaš oglas. Pretraživanje lokacije na tržištu se takođe može postaviti kao lista unapred definisanih vrednosti u kom slučaju se koristi vrednost iz padajućeg menija.

Kako mogu kontaktirati prodavatelja?

Da biste preuzeli broj telefona prodavatelja idite na njegovu profilnu stranicu ili neki od njegovih oglasa i primijetiti će te blok sa brojem telefona.

Ako želite da započnete razgovor sa prodavateljom, prvo kreirajte nalog. Nakon što kreirate svoj nalog idite na bilo koji od njegovih oglasa i primijetit ćete dugme za slanje poruke. Lista vaših poruka je dostupna na vašem profilu. Tu imate sistem za razmjenu poruka gdje ćete moći nastaviti razgovore.

Kako funkcionira sustav ocjenjivanja?

Postoje dvije vrste recenzija – kupac i prodavač. Prvi korak je registracija na našem oglasniku. Zatim morate poslati poruku prodavaču. Nakon što prodavač odgovori na vašu poruku, moći ćete recenzirati prodavača, a u isto vrijeme prodavač će vas moći recenzirati.

Kada korisnici posjete vaš profil, moći će vidjeti vašu cjelokupnu recenziju, potpuni popis vaših recenzija i filtrirati ih prema vrsti.

Nakon što objavite recenziju, ne možete je promijeniti. Također prodavač i vi imate mogućnost odgovoriti na recenziju.

Što su istaknuti oglasi?

Ako ste pronašli neki oglas koji želite kasnije posjetiti ili kasnije kontaktirati prodavača itd. možete ga označiti kao favorit i on će biti spremljen na popis vaših omiljenih oglasa kojem možete pristupiti s nadzorne ploče vašeg profila.

Kako prijaviti oglas?

Ako smatrate da oglas krši neka pravila, možete ga prijaviti izravno sa stranice oglasa tako da kliknete gumb Prijavi i napišete detaljan razlog. Oglas će ostati aktivan dok ga administrator ne provjeri.