O nama

GPMaljevac.COM: Internet portal posvećen graničnim prijelazima, putovanjima i temama za mnogobrojnu dijasporu Zapadnog Balkana

Historija

Zanimljivu historiju ima GPMaljevac.COM koji je nastao u decembru 2020. godine idejom njegovog lidera gdje je cilj bio osnovati nešto mnogo ozbiljnije u narednom periodu za dijasporu sa prostora cijelog balkanskog područja.

Dakle, prije svege, treba istaknuti da je GPMaljevac.COM prije osnivanja portala nastao 07. marta 2016. godine kao Facebook stranica Granični prijelaz Maljevac koja je pružala informacije sa državnih granica, osobito sa Graničnog prijelaza Maljevac.

Facebook stranica je nastala sasvim slučajno kada je osnivač stranice došao na ideju da na neki način dijaspori treba pomoći pri putovanju u EU zemlje ali i u suprotnom smijeru, iz EU zemalja u matične zemlje.

Sadržaj

Portal GPMaljevac.COM ima za cilj uvijek tačno, objektivno i pravovremeno obavijestiti o aktuelnom stanju na državnim granicama, poštujući izvore od kojih dobivamo informacije. Portal GPMaljevac.COM u svojim tektovima i reakcijama ukazuje na aktuelne probleme na državnim granicama kao i probleme koje putnici imaju pri putovanju s ciljem promjena pri putovanju iz jedne države u drugu.

Ovdje treba naglasiti da portal ima za cilj rješavanje problema na državnoj granici Maljevac kao i putne komunikacije između dvije susjedne zemlje, Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Sadržaj na Facebook stanici Granični prijelaz Maljevac, a potom na portalu GPMaljevac.COM se konstantno povećavao tako da danas imamo veliki dijapazon informacija koje želimo još proširivati, samim tim i povećavati se smislu informacija te objavljivatiostale sadržaje poput Radio GPMaljevac ili Forum GPMaljevac.

Posjećenost

Za sad još uvijek nije moguće objaviti podatke sa Google adsense jer smo samonastali portal ali zasigurno možemo navesti na prema Facebook podacima na našoj stranici Granični prijelaz Maljevac u toku mjesec dana imamo doseg objave od 4.000.000 i čitanja na objavama od 2.900.000 pregleda.

Marketing

GPMaljevac.COM osim što je relativno mlad portal, privukli smo veliki broj domaćih i stranih klijenata za oglašavanje na našem portalu koji, prvenstveno  radi naše aktivnosti i radna na Facebook stranici žele se reklamirati na našem portalu.

Veliki broj klijenata diljem svijeta uvidio je internet oglašavanje kao jedno od najefikasije oglašavanje kada je riječ o marketingu i bržem razvoju preduzeća samim oglašavanjem.

GPMaljevac.COM na društvenim mrežama

GPMaljevac.COM na društvenoj mreži Facebook posjeduje stranicu Granični prijelaz Maljevac koja broji 90.000 članova i 105.000 pratitelja, što nas čini jednom od najaktivnijih stranica u ovom dijelu Europe a za cilj imamo da broj raste tako što ćemo našim članovima pružati najkvalitetnije i najistovjetnije inforamcije.

Partneri

GPMaljevac.COM u budućem periodu želi napraviti krug partnerstva sa ozbiljnim internet medijima.